EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Истинската цена на хляба ясна днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Истинската цена на хляба ясна днес

mail12:00 | 24.01.2011прегледи 1284 коментарикоментари 0


Хлебопроизводителите информират днес каква е цената на производството на хляба. Браншовата камара на индустриалните производители на хляб в страната ще коментират и качеството на българския хляб, предаде бТВ. Междувременно завършва проверката за качеството на диетичния хляб в страната, организирана от Министерството на здравеопазването.
Проверяват се предприятията за производство на хляб. Инспекторите изследват диетичните продукти за съдържанието за изкуствени оцветители, количеството на сол и захар, наличие на пепел и други.
При нарушения производителите ще бъдат глобявани от 500 до 4000 лв. Поводът за проверките са тестовете на асоциация "Активни потребители", при които е установено, че калоричната стойност, съдържанието на фибри, сол и захари, обявени на опаковките на популярни марки диетични хлябове в страната, не съответстват на реалното съдържание на продуктите в произвежданите хлябове.
В същото време, от магазините за бяла техника отчитат голямо търсене на домашните фурни за хляб. Хората масово пекат хляб без набухватели и оцветители само за 80 стотинки. Продажбите на фурни, които от години се предлагат у нас, са скочили рязко тази зима, споделят търговци на домакински уреди пред Стандарт НЮЗ.
В Перник предвидливите в бранша веднага обявиха намаления и за 30 дни успяха да заредят и продадат по три нови пратки. Двойно се е увеличило търсенето само през декември. Бакалиите пък отчитат от 10 до 20% спад в продажбите на хляб.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg