EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Испанският пазар на имоти – на границата на колапса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испанският пазар на имоти – на границата на колапса

mail13:57 | 03.07.2009прегледи 627 коментарикоментари 0


Пазарът на имоти в Испания е на границата на колапса. Това става ясно от отчет на утвърдената компания от областта на недвижимите имоти Grosvenor group, предаде ПРАЙМ- ТАСС. Експертите допускат спад на цените наполовина. Сривът на пазара на имоти е заплаха на банковата система на страната, а оттам и за Европа.
Прогнозите на спspain_b_okециалистите от Grosvenor group са, че стойността на недвижимите имоти в Испания ще спадне с 40 – 50 %. Тенденция на понижаване на цените на испанските жилища се наблюдава още от 2007 г., когато е регистриран спад от 15 %.
Редица собственици нямат възможност да изплащат недвижимите имоти и са принудени да ги върнат на банките.
Потенциалните загуби от неизплатени дългове по жилищни кредити на испанските банки могат да достигнат 100 млрд., отбелязват още специалистите.
Не всички експерти споделят мнението, че загубите ще бъдат от такъв голям мащаб. Президентът на международното агенция за недвижими имоти Gordon Rock Станислав Зингел коментира, цитиран от ПРАЙМ- ТАСС: „Безусловно в големите градове като Барселона, Мадрид се наблюдава съществен спад на цените, но също така от април е регистрирано забавяне на понижението на цените.”


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg