EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испанските протести се пренасят в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испанските протести се пренасят в Европа

mail09:00 | 20.05.2011прегледи 1138 коментарикоментари 0


Предизборните протести в Испания с искания за реформа на политическата система се разпространяват из Европа, съобщи ДПА, след като испански демонстранти протестираха пред испанското посолство в Берлин.
Младите разочаровани испанци организираха протеста чрез Фейсбук и Туитър и призоваха хората да се включат в масова демонстрация пред Бранденбургската врата в германската столица. Организаторите настояват за "истинска демокрация" и по-добри условия за живот в Испания. Много млади испанци емигрираха в Германия заради  икономическата криза и огромната безработица, която тя предизвика в родината им.
Хиляди младежи протестираха тази нощ в Мадрид, Барселона и други испански градове с искания за по-добро бъдеще в страната, в която безработицата достигна рекордните 21,19 процента, обхващайки близо пет милиона души. Сред младите хора  безработицата дори надхвърля 40 процента. Гневни испанци отправиха призиви за подобни протести и в Лондон, Париж, Рим и Дъблин в навечерието на местните и
регионални избори в Испания в неделя. Очаква се на тях управляващите социалисти да претърпят тежка загуба в полза на консерваторите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg