EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Испански банки напускат Каталуния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испански банки напускат Каталуния

mail14:32 | 09.10.2017прегледи 6654 коментарикоментари 0


Една от големите испански банки Banco Sabadell обяви, че е взела решение да премести главния си офис от каталунската столица Барселона в Аликанте в югоизточна Испания, с цел да защити интересите на клиентите, акционерите и служителите си, съобщава CNN Money.

Междувременно друга каталунска финансова институция - Caixabank, също обмисля да премести централата си.

Каталунското правителството планира да направи едностранна декларация за независимост от Испания още в понеделник, след спорния и хаотичен референдум миналата неделя, в който два милиона каталунци гласуваха да се отделят в отделна държава.

Това може да потопи най-продуктивния икономически регион в Испания и страната като цяло, тласкайки я в политическа криза, и да създаде огромна правна несигурност за банките и бизнеса.

Banco Sabadell обяви в изявление, че решението за преместване на централата й в Аликанте няма да включва преместване на служители. Финансовата институция със 135-годишна история има оперативни центрове в много испански градове и във Великобритания.

Припомняме, че наскоро друга голяма каталунска компания - биотехнологичната фирма Oryzon Genomics заяви, че се премества от Барселона в Мадрид, за да оптимизира оперативната си ефективност и взаимоотношенията с инвеститорите.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg