EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания очаква ускоряване на ръста

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания очаква ускоряване на ръста

mail17:30 | 28.06.2011прегледи 636 коментарикоментари 0


Испанската икономика ще започне да расте по-бързо през втората половина на годината, заяви днес премиерът Хосе Луис Родригес Сапатеро, цитиран от световните агенции. Пет поредни тримесечия икономиката расте, след като се сви с 1,4 процента на годишна основа през първото тримесечие на 2010 година, посочи Сапатеро при парламентарен дебат за състоянието на нацията.
Правителството очаква растеж над 1,5 на сто на годишна основа през четвъртото тримесечие, докато през първото тримесечие бе 0,8 процента, допълни премиерът.
Сапатеро призна, че испанската икономика, която преживява труден период, е нараснала по-малко от останалите големи икономики в еврозоната, при това недостатъчно, за да се намали безработицата, която е на равнище от 20 процента, отбелязва ДПА. Премиерът посочи още, че Испания ще предложи нови реформи за ограничаване на разходите на автономните си области и за защита на задлъжнелите собственици на жилища от изгонване месеци преди парламентарните избори през март, отбелязва Ройтерс. Според испански медии Сапатеро ще свика избори преди края на 2011 година, но правителството посочи, че желае да завърши програмата за реформи преди изборите. Годишният дебат за състоянието на нацията е последният за Сапатеро като премиер, тъй като той няма да се кандидатира за трети мандат на изборите догодина. Министърът на вътрешните работи Алфредо Перес Рубалкаба ще наследи Сапатеро като лидер на социалистите и ще се изправи срещу лидера на консерваторите Мариано Рахой Брей на изборите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg