EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания: Обсъждане на Бюджет 2018

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания: Обсъждане на Бюджет 2018

mail09:30 | 30.04.2018прегледи 1391 коментарикоментари 0


Испанският парламент започна отново обсъждането на бюджета за 2018 година, което беше доста напреднало, но беше отложено заради каталунската криза, предаде Франс прес. Консервативното правителство на Мариано Рахой вероятно ще успее да получи мнозинство благодарение на заложеното увеличение на пенсиите.

Целта на правителството е да "преразпредели печалбите от възстановяването на икономиката. За пореден път протягаме ръка на парламентарните групи", за да одобрим текста, заяви министърът на бюджета Кристобал Монторо при откриването на дебатите.

Говорителят на Баската националистическа партия (БНП), чиито гласове са от ключово значение, посочи, че неговата партия няма да отхвърли изцяло проектозакона, откривайки възможност за преговори поправка по поправки и следователно - на окончателно одобрение на текста.

За да спечели подкрепата на баските, правителството заложи на социалния аспект на бюджета, включващ увеличение на най-ниските пенсии с 1% до 3%. БНП увери, че е успяло да издейства индексиране към инфлацията (+1,6%) за всички пенсии, което правителството досега отхвърляше.

Към тези мерки се прибавят данъчни намаления за хората с най-ниски доходи. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg