EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания и Португалия по- различни от Ирландия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания и Португалия по- различни от Ирландия

mail17:40 | 18.11.2010прегледи 710 коментарикоментари 0


Икономическата ситуация на Испания и Португалия не е сравнима с положението на Ирландия, заяви днес генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Анхел Гурия, цитиран от ДПА.
Испания и Португалия са в по-силна позиция, тъй като те "написаха трудното си домашно", отбеляза пред журналисти Гурия, след като представи доклада на ОИСР в Париж.
Той похвали Испания за финансовите корекции и реформата на трудовия пазар.
Проблемите на Ирландия вероятно се дължат на задлъжнялостта на нейните банки, докато испанските банки имат капитал, а спестовните банки в страната са в процес на преструктуриране, изтъкана Гурия.
Реформите, започнати от испанското правителство, ще позволят на страната да намали бюджетния си дефицит - 11,1 процента в момента - до равнища, които са близки до отчитаните от други европейски страни, прогнозира генералният секретар на ОИСР.
Икономическото възстановяване на Испания обаче и намаляването на безработицата ще отнемат повече време от първоначално очакваното, призна Гурия.
Испанската безработицата от 20 процента е най-високата в ЕС.
Икономиката на Испания ще се свие с 0,2 на сто тази година и ще нарасне с 0,9 на сто през 2011 година, сочат прогнозите на ОИСР.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg