EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания: Дигитализацията дава тласък на строителството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания: Дигитализацията дава тласък на строителството

mail17:02 | 19.01.2024прегледи 809 коментарикоментари 0


В дигиталната ера никой сектор не пропуска възможността да се възползва от технологиите, за да подобри своята ефективност и строителството не е изключение, пише испанското издание "Мундо финансиеро". През последните три години тенденцията към дигитализация на строителните процеси се е засилила и е трансформирала радикално сектора – от планирането до изпълнението и финализирането - всяка фаза на строителния проект се възползва от технологиите и интелигентното управление на данните. 

Компаниите анализират и проучват информацията, за да разберат по-добре кои са силните и слабите й страни в сравнение с конкурентите, за да подобрят производството си. Всичко това се постига благодарение на дигитализацията на процесите в строителството. 

Дигитализацията тласка строителните компании към по-конкурентно бъдеще, повишавайки производителността средно с 21 на сто при компаниите от сектора, които въвеждат технологията за анализ на данните във всекидневната си работа. Това твърдят експертите в анализа на данни на компанията за аналитични решения "Дабълтрейд' (DoubleTrade), които назовават предсказуемата стойност, анализа на рентабилността и възможността за бърза реакция при инцидент като основни предимства при внедряването й.

"Дигитализацията е жизненоважно значение за всяка компания, която иска да е в челните редици и да референция в постоянно развиващата се промишленост", каза Ксавие Пичининин, главен изпълнителен директор на  "Дабълтрейд' – Испания. "Ефективността, качеството и устойчивостта са стълбовете на тази дигитална революция в строителството. Испания напредва бавно в тази посока, тъй като индустрията й  е много "традиционна", но наблюдаваните резултати ще дадат нов импулс през идните месеци", добави той. 

Важна роля в този процес на дигитализация играе и изкуственият интелект, който в конкретния случай на строителството улеснява много задачи. Той предлага от виртуални представяния до точни прогнози, които могат да очертаят пътя на всеки проект, според испанското издание./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg