EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания - 62 млрд.евро за банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания - 62 млрд.евро за банките

mail13:00 | 26.06.2012прегледи 319 коментарикоментари 0


За рекапитализацията на испанските банки ще бъдат необходими по-малко от 62 милиарда евро, съобщи днес испанският премиер Мариано Рахой, цитиран от ИТАР-ТАСС. Малко е вероятно испанските банки да имат нужда от 62 милиарда евро, както прогнозират независими експерти, но възнамеряваме да получим кредитна линия с достатъчен резерв, за да имаме средства за всякакви непредвидени ситуации, посочи Рахой пред Испанската асоциация на предприемаческите организации.
Испания изпрати днес официално писмо до Еврогрупата с молба да й бъде предоставена финансова помощ за рекапитализация на испанските банки. Испанското правителство отбеляза, че изпращането на тази молба е чиста формалност, а най-важно е да се изработят условията и механизмите за предоставяне на финансовата помощ от ЕС. По тази причина в писмото до Еврогрупата не се посочва размерът на поисканата сума. На 9 юли, на следващата среща на Еврогрупата, Испания ще обяви точната сума на помощта за банките си, която ще поиска от европейските си партньори, посочи днес държавният секретар, който отговаря за икономиката Фернандо Хименес Латоре, цитиран от Франс прес. Според резултатите от одита на германската консултантска
компания Роланд Бергер (Roland Berger) и американската Оливър Уайман (Oliver Wyman) на испанските банки ще им трябват между 51 и 62 милиарда евро. Еврогрупата е готова да отпусне до 100 милиарда евро. Точната сума, която ще получи фондът за банково преструктуриране, който ще разпределя средствата, ще стане известна през септември, когато ще приключи проучването на нуждите на всяка конкретна банка.
 


Тагове: Испания, банки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg