EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Искат платени мрежови разходи в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Искат платени мрежови разходи в ЕС

mail13:35 | 09.11.2022прегледи 923 коментарикоментари 0


Телекомуникационните оператори настояват ЕС да въведе нови закони, които да принудят големите технологични компании да плащат мрежовите разходи, следвайки примера на Австралия. Това съобщава Ройтерс позовавайки се на четири източника запознати с въпроса.

Европейските телекомуникационни оператори лобираха за финансов принос от американски технологични фирми като "Гугъл" (Google) на "Алфабет"(Alphabet), "Мета"(Meta) и "Нетфликс" (Netflix) , заявявайки, че използват огромна част от интернет трафика в региона.

Предложението, което все още не е обявено публично, се обсъжда в рамките на обединението на телеком операторите Джи Ес Ем Ей (GSMA), асоциация, която представлява повече от 750 компании от бранша. 

Джи Ес Ем Ей координира предложение, което адресира влиянието на големите технологични компании по отношение на инвестициите в инфраструктура, заяви Джон Джусти, главен регулаторен директор на професионалното обединение, без да уточнява съдържанието на предложението.

Идеите на бранша ще бъдат изпратени писмо до европейския комисар отговорен за вътрешния пазар Тиери Бретон в идните пет до шест седмици, каза Джусти.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg