EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Иран предложи своя база на Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иран предложи своя база на Русия

mail10:34 | 28.11.2016прегледи 1648 коментарикоментари 0


Руски самолети, нанасящи удари в Сирия, могат да използват иранска база, за да извършват нападения, заяви правителството на Иран, цитирано от ДПА.
"Ако е необходимо, руснаците могат да продължат да използват нашата база за военни операции (срещу групировката "Ислямска държава")", каза иранският министър на отбраната Хосейн Дехган.
Иран, който е съюзник на сирийския президент Башар Асад, е готов да подкрепи правителството в Дамаск "заедно с приятели като Русия", заяви Дехган.
Базата "Хамадан" по-рано тази година, когато Иран за кратко прекрати използването й от Русия, след като тайното споразумение стана обществено достояние. Малко след това Иран каза, че ще позволи на Русия да използва базата, за да презарежда своите самолети.
Иранското министерство на отбраната заяви, че планира да модернизира военновъздушния флот, но отрече разпространени по-рано информации, че иска да купи руски изтребители "Су-30", посочва Ройтерс.

Междувременно, президентът на Русия Владимир Путин е обсъдил по телефона с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган ситуацията в Сирия, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС. И вчера бе съобщено за телефонен разговор между двамата лидери по въпроса за уреждане на кризата в Сирия и съвместната работа в борбата срещу тероризма.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg