EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Иран: 67 арестувани за финансови измами

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иран: 67 арестувани за финансови измами

mail16:40 | 15.08.2018прегледи 607 коментарикоментари 0


"Арестувани бяха 67 заподозрени. Някои от тях бяха пуснати под гаранция. Повече от 100 души, сред които държавни служители и работещи в частния сектор, имат забрана за напускане на страната", заяви вчера говорител на съдебната власт.

Сред задържаните е бивш заместник-председател на иранската централна банка. Някои от арестуваните ги заплашва смъртна присъда, отбелязва Ройтерс.

Иран се сблъсква с подновените американски санкции и с протести срещу спекулата и корупцията. Създават се специални ислямски революционни съдилища, които да съдят заподозрените по ускорена процедура, след като в събота върховният лидер аятолах Али Хаменей призова за бързо и справедливо правосъдие, с което Иран да се противопостави на водената срещу себе си от чуждестранни врагове "икономическа война".

Иранският риал от април загуби около половината от стойността си, а обикновените иранци отчаяно търсят долари, за да съхранят спестяванията си.

Централната банка и съдебната власт обвиняват "враговете" за сриването на националната валута и за поскъпването на златните монети. Намеква се, че САЩ, Израел, Саудитска Арабия и иранската опозиция в чужбина са отговорни за протестите и икономическите затруднения, посочва Ройтерс./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg