EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ипотечните кредити в Испания отново със 100 % финансиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ипотечните кредити в Испания отново със 100 % финансиране

mail15:15 | 21.06.2010прегледи 973 коментарикоментари 0


Пазарът на имоти в Испания е един от най- проблемните в световен мащаб. Въпреки това, купувачите изненадващо се сдобиха с възможност да получат до 100 % финансиране, като предприемачи строят нови жилищни сгради, независимо от голямото пренасищане на пазара в страната, съобщава The Wall Street Journal.
Причината е, че испанските банки се сдобиха с голямо количество от жилища, сгради и земя за две години, и сега загърбват проблемите около заемите, и се концентрират върху ограничаване на фалитите. Планът е да се разпродадат недвижимите имоти, в момент, когато пазарът на недвижими имоти отскача от дъното и да се избегне лавинообразната криза на пазара на имоти.
Междувременно пазарът на недвижими имоти в Испания се влоши още, като сега натрупаната сума към банките от активни на недвижими имоти възлиза на €59.7 млрд. ($73.8 млрд.). Под натиска на това да направят допълнителни отстъпки след  Централната банка на Испания, много банки се мъчат да се освободят от имотите, колкото е възможно по- бързо.  В някои случаи това означава на потребителите да бъдат предлагани подозрителни оферти, като тези, които станаха причина за проблемите на световния пазар на недвижими имоти. Тактиките за привличана на клиенти не включват само предлагане на 100 % финансиране на заеми, но също и примамливи ниски първоначални лихви, по- ниски вноски за първите до три години и други.
В същото време, банките, които притежават голямо количество земя обявяват планове за строителство на нови къщи и жилища, независимо че държавата обяви, че има над  1 млн. необитавани и домове.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg