EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инфраструктурните компании със сериозни загуби на борсата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инфраструктурните компании със сериозни загуби на борсата

mail16:59 | 07.12.2009прегледи 373 коментарикоментари 0


Българските индекси започнаха седмицата на отрицателна територия. SOFIX регистрира спад от над 1%, връщайки се под психологическото ниво от 450 пункта, след като само три от компонентите му го подкрепиха на дневна база.
Сред фаворитите бяха Спарки-Елтос, Монбат и Олово-цинков Комплекс – Кърджали. Три от компаниите в измерителя останах без промяна, а повече от половината натежаха в стойността му. Сред губещите в рамките на сесията бяха ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ, Холдинг Пътища АД и Централна кооперативна банка. По позициите на Софaрма, Еврохолд и ЦКБ бяха разменени най-много акции в рамките на SOFIX.
В по-общ план повече от холдингите бяха сред разпродаваните позиции днес, като Химимпорт достигна дневен минимум от 2.75 лева за дял.
По-широкият BG30 отстъпи с по-малко от процент днес. Там структурата между печеливши и губещи компании доста наподобяваше тази на най-стария измерител с тази разлика, че малко повече дружества завършиха без съществена промяна.
В секторно отношение инфраструктурите компании претърпяха по-сериозни загуби днес, а дружествата със специална инвестиционна цел поевтиняха по-умерено на фона на пазара.
Данните в този бюлетин са събрани от различни източници и се предоставят oт Булброкърс единствено като средство за информация. Булброкърс не поема отговорност за верността на предоставената информация. Нищо в този бюлетин не препоръчва покупката или продажбата на определена валута, или финансов инструмент.
Източник : Infostock.bg


Тагове: компании, борса
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg