EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Информационно обслужване с нови директори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Информационно обслужване с нови директори

mail13:30 | 17.10.2012прегледи 2057 коментарикоментари 0


С решение на Общо събрание на Информационно Обслужване АД, бе прието предложението на принципала Съвета на директорите на дружеството да увеличи броя на членовете си до пет с двама нови членове - Ивайло Филипов и проф. д-р мат. Михаил Константинов. На заседание на новия Съвет на директорите бе решено проф. Константинов да бъде председател на съвета на директорите, Валери Борисов – заместник-председател, а Ивайло Филипов да съвместява длъжността на втори изпълнителен директор заедно с настоящия изпълнителен директор на компанията Александър Колев.
Проф. д-р мат. Михаил Константинов е доктор по математика и преподавател и изследовател към Университета по архитектура, строителство и геодезия.
Преди да стане част от екипа на ИО, Ивайло Филипов е консултант на свободна практика, като преди това е работел и по проекти за Агенция по вписванията, а в периода 2001-2006 година е заемал различни длъжности в Информационно Обслужване. Филипов ще подпомага управлението на компанията и ще засили проектния капацитет на организацията поради очакваното увеличаване на обема на дейността й.
Александър Колев ще продължи да бъде изпълнителен директор, като през изминалите месеци от управлението си той работи за постигане на поставените му от Министерство на финансите цели, а именно да подготви трансформацията на компанията към ролята й на единен системен интегратор на електронното управление в България. Колев подготви за оптимизиране структурата на компанията, стабилизира финансовите и оперативни показатели и изгради екип от млади професионалисти, привлечени от най-добрите компании в технологичния сектор. Александър Колев стартира и дългоочаквана дискусия с представителите на ИКТ индустрията с цел правилно дефиниране на ролята на единния системен интегратор.
През юли 2012 г. принципал на Информационно Обслужване стана Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg