EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Интерконекторът с Румъния готов през октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Интерконекторът с Румъния готов през октомври

mail13:02 | 25.07.2016прегледи 685 коментарикоментари 0


В края на октомври или началото на ноември ще е готова интерконекторната газова връзка между България и Румъния и до края на годината ще може да се пренася природен газ между двете страни. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова край Русе, след като направи инспекция на строителството на междусистемната връзка със своя румънски колега Виктор Влад Григореску.

Министър Петкова подчерта, че строителството на наземните части на интерконектора вече са готови и остава преминаването на тръбите два километра под река Дунав. Предстоящото строителство под реката беше много проблемно и е най-важната част от интерконектора, каза министър Петкова. Тя е уверена в технологичните възможности на компанията "Хабал", която е спечелила обществената поръчка за проекта.

Румънският министър на енергетиката Виктор Влад Григореску заяви, че вчера в пет часа е започнало сондирането от българската страна за прехода под река Дунав. При завършване на тази част интерконеторът ще се свърже с румънското строителство, което вече е започнало. Министър Григореску е убеден, че всичко ще е в срок, тъй като има много добро сътрудничество между българското и румънското енергийни министерства и съвместната работа между българската фирма "Булгартрансгаз" и румънската "Трансгаз" също е добра. Румънският министър напомни, че това е много сложен проект и ще е първият интерконектор в този европейски регион.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg