EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Интервюта на Тръмп и Путин за Сирия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Интервюта на Тръмп и Путин за Сирия

mail10:32 | 12.04.2017прегледи 1423 коментарикоментари 0


Вашингтон няма намерение да разширява значително своето участие в сирийския конфликт. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за телевизия Фокс бизнес, откъси от което бяха разпространени вчера вечерта, предаде ТАСС.
Говорейки за американския ракетен удар в Сирия, Тръмп каза, че САЩ е трябвало да приемат подобни действия още при администрацията на Барак Обама.
"Онова, което аз направих, трябваше да бъде предприето още при администрацията на Обама и тогава ситуацията в Сирия щеше да бъде по-добра", каза той.
Тръмп заяви, че в Сирия е било използвано химическо оръжие. Той припомни, че Сирия по-рано се е съгласила да не използва такова оръжие, но е нарушила това обещание.
Американският президент заяви още, че ситуацията в Сирия щеше бъде по-добра, ако Русия не поддържаше президента Башар Асад, предаде ТАСС.
В интервюто Тръмп, говорейки за Асад, го нарича животно и много зъл човек.
Пълното интервю ще бъде излъчено по-късно днес.
Същевременно в интервю за телевизия Мир руският президент Владимир Путин каза, че ударът на САЩ в Сирия е нарушение на международното право и е бил извършен без доказателства, че Дамаск е използвал химическо оръжие, предаде ТАСС.
"Къде са доказателствата за използвано химическо оръжия? Няма. А нарушение на международното право има. Това е очевиден факт. Без разрешение на Съвета за сигурност на ООН се нанася удар по суверенна страна. И въпреки това явно нарушение на международното право всички са съгласни, приемат го и започват да кимат, поддържат го", казва президентът в интервюто.
Пълният запис ще бъде излъчен тази вечер.
Съветът за сигурност на ООН ще гласува днес в 19 ч. по Гринуич проект на резолюция, призоваваща сирийския режим към сътрудничество в разследването на химическата атака на 4 април в провинция Идлиб, предаде Франс прес, като се позова на американски дипломати.
Очаква се обаче Русия да използва правото си на вето. Това ще бъде осмият път, в който Москва си служи с този прерогатив, за да блокира действия на ООН срещу Сирия.


Тагове: Путин, Тръмп, Сирия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg