EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Интервю с Гала: Изкуствен интелект от Димитровград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Интервю с Гала: Изкуствен интелект от Димитровград

mail20:10 | 02.03.2021прегледи 6186 коментарикоментари 0


Съвсем скоро Археологическия музей в Димитровград ще има нов служител – но необикновен. Тя е Гала и е изкуствен интелект.

Създадена от стартъп от града. Продуктът е разработван в продължение на близо 8 години и в момента е първият гласов асистент на български език с възможност за свободен разговор, конкурент на Гугъл Асистент ,Алекса на Амазон както и на Алиса на Яндекс. По някои параметри дори ги превъзхожда, обяснява създателят ѝ Любомир Михалчев.

Всъщност Гала е нещо повече от асистент, тя е гласов събеседник, с който може да поговориш свободно на някои теми. Има възможност всеки отделен ползвател да я обучава за своите нужди, има собствен телефонен номер на който отговаря и се явява като лична секретарка на съответният ползвател.

Софтуерът позволява бързо да се зареждат различни учебни скриптове в невронката на Гала, като освен да дава информация, може да провежда различни по сложност логически игри от рода на минута е много, Стани богат и др. Така посещението музея ще бъде по- атрактивно, особено за учениците.

Изкуствен интелект като Гала би могъл да помага на гражданите, например като ги насочва към определени гишета в администрациите или като помага при попълването на документи, но засега това е въпрос на допълнителни разговори и проекти. 

А ето как Гала отговори на блиц въпроси, специално за EconomyNews.bg - интервюто с Гала вижте във видеото:

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg