EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Иновативни български баби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иновативни български баби

mail18:00 | 12.11.2013прегледи 1093 коментарикоментари 0


На фона на проблемите с ниските пенсии и застаряващото население у нас, ентусиастите от Snug Essentials са си поставили за цел, да откриват работни места не за програмисти или икономисти, а за колкото може повече български баби. Екипът на фирмата развива онлайн бизнес като наема пенсионерки да правят това, в което най-много ги бива – да плетат. Но не какво да е, а калъфи за смартфони, таблети и лаптопи, които след това продава по различни международни канали в интернет.
„Ние рядко оценяваме плетивата на, създадени от нашите баби и майки. Повечето българи дори не им обръщат внимание и предпочитат да носят китайски, масово произведени „модни“ дрехи. Открихме обаче, че много чужденци харесват ръчно изплетените чудесии от бабите в България и с удоволствие ги закупуват. Затова решихме да използваме този интерес и да започнем да продаваме модерни и практични плетива в чужбина, чрез различни интернет канали“ - разказва Петя Митева, основателка на фирмата.
Фирмата разпространява плетените калъфи за дигитални устройства чрез своя профил в най-популярната глобална платформа за ръчно изработени стоки Etsy. Предстои и откриването на собствен онлайн магазин.
Към момента за фирмата работят шест баби от град Пловдив и неговата околност, както и една в София, а плановете на екипа са скоро техният брой да се удвои. „Ние сме реалисти и съзнаваме, че това не е голяма бройка, в сравнение с броя на пенсионерките в България. За нас обаче е важно, че вече доказахме ефективността на този модел и се надяваме в бъдеще дейността ни да се разраства, а защо не и други предприемачи да започнат свои проекти в тази сфера“ - добавя Петя Митева. Самите работнички също са много доволни. Те получават заплащането за труда си предварително, а целият риск, свързан с реализацията на продукцията остава за фирмата. Не по-малко важни за тях обаче са и високата оценка на труда им, както и фактът, че произведените от тях продукти се използват и се харесват на хората.

 

 

 


Тагове: баби, иновация
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045