EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Иновативна технология ни предпазва в метрото + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иновативна технология ни предпазва в метрото + видео

mail16:10 | 22.03.2022прегледи 1405467 коментарикоментари 0


Иновативните врати по Линия 1 на софийското метро – нова технология, която софийският Метрополитен внедрява с цел по-голяма безопасност на пътниците си. Годишно между 16 и 20 са инцидентите в метрото, заради липсата на предпазни съоръжения. За предотвратяването на бъдещи злополуки се поставят автоматични перонни, преградни врати, които отделят перона и пътниците от метровлака.

Тъй като по Линия 1 се движат различни видове влакове няма как да се приложат стандартните предпазни врати, които вече се използват по Линия 3. Затова и оригинално разработената в Южна Корея и Япония технология, която вече успешно се прилага у нас и в Швеция, набира все по-голяма популярност в Европа.

Общо 12 метростанции от Линия 1 ще бъдат оборудвани с новите перонни врати. Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. е насочена към развитието на основните видове транспорт – железопътен, пътен, воден, интермодален, както и на съвременните информационни системи за управление на трафика. Проектите по нея се финансират от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз, както с национално съ-финансиране. Бенефициентите по програмата са държавните компании, отговорни за изграждане и поддръжката на големите инфраструктурни проекти в страната. Крайните ползватели на проектите по оперативната програма обаче са всички граждани и гости на Република България. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg