EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Иновативен пъпеш на пазара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иновативен пъпеш на пазара

mail11:39 | 01.02.2023прегледи 1344 коментарикоментари 0


За трета поредна година "Синджента" е един от финалистите за наградата за иновации на изложението "Фрут лоджистика 2023" (Fruit Logistica 2023), което ще се проведе от 8 до 10 февруари в Берлин. Пъпешите IDEAL Melons с функцията Harvest Indicator представляват възможност за производителите и търговците да предефинират пазара на тези продукти, заявяват от компанията.

Иновацията е, че плодът не губи от вкуса или аромата си, като същевременно има дълъг срок на годност с лесно забележима промяна на цвета на кората, показваща колко е зрял във всеки един момент. Това позволява на производителите да знаят идеалното време за прибиране на реколтата и дава на търговците на дребно и потребителите увереност, че ще имат най-добрия на вкус пъпеш, посочват от "Синджента".

Друг фокус на щанда на компанията по време на изложението ще бъде новият информационен център за справяне с бързо разпространяващия се вирус на кафявото набраздяване по плодовете на доматите (ToBRFV), който може да доведе до загуба на до 70 процента от добива. "Синджента" предоставя редица сортове домати с устойчивост на вируса и информационни ресурси за производителите, за да помогне за намаляване на предаването му. Компанията сподели, че ще пусне на пазара много по-устойчиви сортове тази и в следващите години, за да разшири селекцията.

Посетителите на изложението ще имат възможност да се запознаят и с иновативните салати SolidRib и Krispice. "Продължаваме да инвестираме в научноизследователска и развойна дейност, за да подобрим добива, устойчивостта към болести и способността на салатите да се отглеждат в различни географски райони", информират от "Синджента". 

На щанда им ще бъде отделено внимание и на новите технологии в Tomato Vision. От компанията споделят, че си сътрудничат с технологични компании, за да намерят нови, по-ефективни и точни начини за събиране и анализ на данни за опити. "Тестваме роботизирана система, която събира доматите в Tomato Vision, водещата изследователска оранжерия на "Синджента" в Нидерландия", допълват от компанията. 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg