EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инициатива "Пчеларски университет"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инициатива "Пчеларски университет"

mail14:03 | 24.08.2023прегледи 460 коментарикоментари 0


Всеки, който иска да стане част от любителското училище за пчелари "Пчеларски университет", може да се запише за новата учебна година до 11 септември включително. Това съобщиха от "Кауфланд България", които заедно с "Истински мед" реализират проекта за трети път у нас. Целта му е да насърчи пчеларството в България и да обучи ново поколение модерни пчелари.

Пчеларският университет предлага три курса на обучение - от изцяло онлайн курс до лекции в реално време и практически обучения от професионални пчелари на терен. Броят на студентите, които ще бъдат приети във всеки от тях, е неограничен, а записването става през сайта на университета. Съвместно с Фондация "Истински мед" пет жени пчелари ще получат стипендии за курса "Професия пчелар". Срокът за кандидатстване е до 1 септември включително, а записването продължава до 11 септември. Пълна информация за учебната програма, таксата за участие и сроковете за записване могат да бъдат намерени на сайта на университета.

Гъвкавият формат на обучение - възможностите за онлайн срещи, беседи "на живо" и практически обучения, позволява да се усвоят тънкостите, свързани с отглеждането на тези интересни и полезни насекоми. Обучението включва всички задължителни теми от пчеларската литература, но добавя и теми за приложението на новите технологии в отглеждането на пчели. Лекторите в университета са опитни пчелари, преподаватели и учени. Така училището дава шанс на любителите пчелари да станат професионалисти, каквито в България в момента не достигат. 

"Кауфланд България" припознава каузата за популяризиране на пчеларството като част от своя ангажимент за опазване на биоразнообразието и пчелите. Компанията има целенасочена политика за редуциране и избягване на пестициди при отглеждането на цветя и растения и работи със своите доставчици да използват предимно биологични препарати. Веригата включва в своя асортимент семена и растения, благоприятни за пчелите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg