EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Индустриален стил + винтидж романтика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индустриален стил + винтидж романтика

mail12:03 | 08.06.2016прегледи 2337 коментарикоментари 0


Елементи от индустриалния стил, съчетани с винтидж романтика, ще са тенденциите в дизайна, било то домашен или ресторантьорски, през тази година, каза пред журналистите в пресклуба на БТА във Велико Търново дизайнерът Атанас Парушев. 
Той посочи, че дизайнерските решения в интериора на ресторантите, хотелите и други туристически обекти са водеща тенденция в Европа. България не остава назад в това отношение, смята той. 
Според него през последните години културата на хранене е неизменна част от естетиката на сервиране и предлагане. Цялостната концепция на единния дизайн, обхваща покривките върху масите в ресторанта, дамаските на мебелите и детайлите, униформите на персонала. 
Той посочи, че все повече дизайнерски брандове от световен мащаб започват да изграждат свои модни линии, свързани с потребностите на домашното усещане, а все повече ресторанти искат да наложат домашната атмосфера, когато посрещат своите гости.
Атанас Парушев и неговата дъщеря Александра искат да създадат линия, в която да бъдат преплетени автентичните български символи и световните тенденции.
Каузата ни е да сме част от изискванията на глобалната мода, но да я вплетем с индивидуалните желания за уют, посочи той. Всяка година модата е различна. 
Напоследък превес имат флоралните мотиви, етно елементите, архитектурните принтове, дантелените детайли или репликите от сецесионните художници на деветнайсти век, но и в това отношение модата е изключително динамична, посочи той. 
Според него всеки дизайнер може да даде своя гледна точка според вкусовете на хората, които се интересуват от красивото.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg