EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индонезия се интересува от Сливен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индонезия се интересува от Сливен

mail17:00 | 22.08.2012прегледи 1461 коментарикоментари 0


„Индонезия има намерение да развива икономически взаимоотношения със страни извън нашите граници, включително и с България. Това е и основната ми мисия тук. Днес в Индонезия е демокрация със 200 млн. население. В последната година икономическия растеж е повече от 6%, тази година очакваме да достигне 6,5%.”, заяви Н. Пр. Бунян Саптомо, посланик на Индонезия у нас на среща с кмета на община Сливен Кольо Милев, съобщи общинският пресцентър.
„Гостът ни се интересува от перспективите за икономическо и културно сътрудничество и аз използвах срещата, за да го запозная с възможностите, които има община Сливен. Надявам се, че ще си сътрудничим в бъдеще”, каза Кольо Милев.
По думите на посланика Индонезия внася големи количества агнешко месо от Австралия и САЩ. „Ако Сливен ни предложи телешко, агнешко и кориандър на конкурентни цени, ние можем да започнем взаимоотношения за търговия”, посочи той.
В областта на културното сътрудничество двете страни обсъдиха възможности за побратимяване и установяване на взаимоотношения между Сливен и индонезийски град.
Новият извънреден и пълномощен посланик на Индонезия в България Н.Пр. Бунян Саптомо е у нас от четири месеца. Той идва от Ванкувър (Канада), където е бил генерален консул.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg