EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индия ще продължи да купува руски петрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индия ще продължи да купува руски петрол

mail08:35 | 11.11.2022прегледи 1167 коментарикоментари 0


Индия ще продължи да купува руски петрол, тъй като това е изгодно за страната, каза индийският външен министър Субрахманям Джайшанкар след среща с руския си колега Сергей Лавров, предаде Ройтерс. Индия се превърна в най-големия купувач на руски петрол след Китай, след като западните страни се отказаха да го внасят заради руската инвазия в Украйна.

Индия е третият най-голям вносител на петрол в света и традиционен съюзник на Русия. Тя не осъдила открито руската инвазия в Украйна.

"Наше основно задължение е да гарантираме, че индийските потребители ще имат най-добрия възможен достъп при най-изгодните условия до международния пазар (на петрол и газ)", каза индийският министър. "В тази връзка виждаме как отношенията между Индия и Русия се развиват на взаимноизгодна основа. Щом имаме изгода от това, ще продължим да го правим", добави той.

Джайшанкар каза, че темата за войната в Украйна е била основната в разговорите му с Лавров и Делхи и ще продължи да я обсъжда с Москва и в бъдеще. "Конфликтът в Украйна доминираше в нашите дискусии. Ще продължим обсъждането на този въпрос и в бъдеще", каза в заключение индийският първи дипломат.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg