EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индия: 40% спад на енергията от ВЕИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индия: 40% спад на енергията от ВЕИ

mail11:40 | 12.05.2017прегледи 1777 коментарикоментари 0


В Индия цената на едро на слънчевата енергия стигна рекордно ниски нива, по-бързо от предвиденото, като това допълнително намали цената на изкопаемите горива в страната, съобщава в. The Guardian.
С по-ниската цена на слънчевата енергия Индия ще постигне по-бързо параметрите за необходимия обем енергия от възобновяеми източници, заложени в Парижкото споразумение за климата от декември 2015 г.
Индия е третият най-голям замърсител с въглеродни газове, като се очаква вредните емисии най-малкото да се удвоят на фона на усилията на държавата да развие икономиката си и да повиши благосъстоянието на стотици милиони свои жители, живеещи в мизерия.
Осигуряването на възможно най-голям дял от използваната енергия да бъде генерирана от възобновяеми източници се смята за ключово за ограничаването на разрушителния ефект върху природата.
По време на търг в щата Раджастан във вторник енергийните компании „Фелан енерджи“ и „Авадаа пауър“ предложиха цена от 2,26 рупии [около 0,037 евро] за киловатчас (кВтч) електричество, генерирано от соларните панели, които фирмите се надяват да монтират в енергиен парк в пустинния щат. През 2016 най-ниското предложение беше 4,34 рупии [0,062 евро] за кВтч.
Според анализаторите 40% спад на цената е „исторически“ и се обуславя от по-евтиното финансиране и нарастващата увереност на инвеститорите, че Индия рязко ще увеличи своя капацитет в сферата на възобновяемата енергия.


Тагове: Индия, енергия, ВЕИ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg