EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Инвестиционен форум в Поморие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвестиционен форум в Поморие

mail13:15 | 10.04.2014прегледи 1413 коментарикоментари 0


Мариян Иванов - Радио Бургас
Над 140 фирми от 16 държави участват в Поморие в първия международен инвестиционен форум "Новата икономика на България - пътят на изток". Посланици и бизнесмени от арабския свят, Русия, Турция и други държави обсъждат възможностите за съвместни инвестиции. Нуждата от подобен форум е да възвърнем загубени вече пазари и да намерим нови инвеститори, каза областният управител на Бургас Павел Маринов - организатор на форума:

Нашият регион има пренасищане на инвестиции в определени сектори, а в други няма почти никакви. Ще видите примерно, че зеленчукопроизводството дори не присъства в границите на отчетите.

Още днес стартират инвестициите на две от най-големите фирми от Саудитска Арабия, които се регистрират в Бургас. Те са с капитал 20 милиона евро, поясни Зиад ел Масри, председател на Българско-арабската бизнес асоциация.

Основно сега имат интерес към промишлената зона на територията на Бургас имат интерес към земеделците около Бургас, Айтос, Руен и другите места, където може да гледат досега традиционно животните.

Очаквам и добра реклама за страната ни от този форум основно в сферата на туризма, подчерта министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов и добави:

Желанието ни е да привличаме туристи от по-висока категория, която изисква съответната база.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg