EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инвеститори разширяват заводите си у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвеститори разширяват заводите си у нас

mail17:05 | 25.06.2021прегледи 801 коментарикоментари 0


Melexis, глобална инженерна компания в сферата на микроелектрониката, предстои да открие през месец септември 2021 г. своята нова сграда, в която ще се помещават производственото и научноизследователското звено. Тя се намира в квартал Горубляне и представлява разширение на настоящата сграда на компанията. За да пусне в експлоатация новото съоръжение, компанията планира да наеме оператори и инженери преди нейното откриване. Разширението на екипа включва наемането на 160 нови служители до края на 2022 г. Откриването на сградата в София е ключова част от стратегията за растеж на Melexis и значима стъпка в посока защита на интересите на клиентите от последиците от глобалния недостиг на чипове.

Новото производствено пространство, площта за научноизследователска и развойна дейност, както и складовото пространство, ще добавят 15 000 м² към настоящата площ от 7 500 м². Новата сграда е така проектирана, че да привлече български и международни експерти в сферата на микроелектрониката, като инвестицията възлиза на около 75 милиона евро.

Новата сграда е построена така, че да щади максимално околната среда и ресурсите на планетата - енергийно ефективни съоръжения, система за сграден мениджмънт, интелигентен контрол на температура, относителна влажност и осветеност, система за повторно оползотворяване на енергията и топлината.

-----------------

Близо 60 млн. евро ще вложи БиЕй Глас във фабриката за стъкло в София. Инвестицията е част от плана за развитие на португалската компания в България. Тя притежава два завода у нас – единият се намира в Пловдив, другият – в столицата. Общият им оборот възлиза на  1,8 млрд. лв. годишно.

Според стратегията за развитие и усъвършенстване на бизнеса у нас БиЕй Глас възнамерява да модернизира завода в София до 2022 г. Компанията, която е в топ 10 на най-големите у нас, ще построи нова пещ за стъклен амбалаж, като по този начин ще усъвършенства производствените процеси и ще увеличи продукцията. Част от инвестицията включва и внедряване на фотоволтаични панели, които ще се монтират върху покривите на съоръженията в България. Отделно от това БиЕй Глас планира да наеме 100 служители за увеличените нужди на производството в завода в София.

------------------------

Нов стратегически логистичен хъб открива във Видин българската транспортна компания Transpress. Базата е разположена на 2 дка площ и разполага с модерен крос-док склад, който от юли ще обслужва и разпределя всички пратки от и за Европа. По този начин сроковете за международни доставки на компанията ще бъдат съкратени с 24 часа.

“Откриването на новия хъб във Видин е първото от серия стратегически решения за развитието, повишаването на капацитета и ефективността на мрежата ни в страната. Благодарение на оптимизацията на транспортните операции от и до Европа, ще сме в състояние да доставим пратка от Германия до България и обратно в рамките на 3 дни от адрес до адрес. В момента подобно качество на услугата няма алтернатива на пазара у нас.”, обясни Михаил Ганев, Оперативен мениджър на Transpress. Освен съкратените срокове за доставка, с откриването на новия стратегически хъб във Видин ще сме в състояние да предложим на бизнеса в Северозападна България транспортни услуги с качество и на цени, които до момента не съществуват на пазара.”, категоричен е още той.

В новата база ще се обслужват средно по 15 камиона и 500 тона товари на денонощие или съответно общо около 160 000 тона годишно. Те ще пристигат от всички части на страната и от Европа, за да бъдат прегрупирани и експедирани отново от крос-док склада на Transpress. Той е оборудван с модерна техника, включително специализирани подемни складови машини, които увеличават значително капацитета за товаро-разтоварни дейности, като в същото време гарантират нисък разход на енергия.

Операциите ще бъдат обезпечени 24/7, а базата е изцяло интегрирана в дигиталната платформа на компанията.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158