EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Имотите в Шишковци се харчат като топъл хляб

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Имотите в Шишковци се харчат като топъл хляб

mail18:03 | 12.02.2019прегледи 675 коментарикоментари 0


Десетки къщи са продадени в кюстендилското село Шишковци, където над 30 години е живял и творил художникът Владимир Димитров-Майстора, каза кметът Климент Терзийски. Купувачите са много, но все по-малко имоти се предлагат за продан - къщите вече поскъпнали до 35 хил. лева, добави той.

Възрастен мъж обявил къщата си за продан тази седмица. Буквално за дни се явили купувачи и я капарирали, посочи кметът Терзийски. Цената на къщите варира.

„Които са на два етажа, на плочи, между 25 и 30 (хиляди лв. - б. р.), зависи от квадратурата. По-старите, които са без плочи до 20.  Тези, с които съм разговарял казват така, имам една сносна пенсия да живея, предпочитам да живея на село, по-спокойно, отколкото да бъда в София. Интересно е, че търсят къщи с дворове, поне 500 метра дворче да има“, обясни кметът на Шишковци.

В селото се коментира, че повечето от къщите напоследък се купуват от поклонници, които посещават манастира „Благовещение“ - светата обител отстои на няма и 10 километра от Шишковци.

„На населението казахме, че няма да им продаваме, защото мисля, че не са толкова порядъчни, нещо като някакво общество искат да правят“, поясни кметът Терзийски.

източник: БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg