EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Имоти: Кои са новите райони на София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Имоти: Кои са новите райони на София

mail14:05 | 17.10.2017прегледи 9275 коментарикоментари 0


Активното търсене на жилища в новите райони на София вече изпреварва предлагането. Квартали като Витоша, които допреди няколко години не попадаха в обсега на купувачите и се считаха за неатрактивни, вече се радват на сериозен интерес, а голяма част от сделките се сключват още на етап „зелено“. Благодарение на активния пазар, строителните предприемачи бързо успяха да насочат инвестициите си към новите терени, но в момента се наблюдава леко разминаване между търсенето и предлагането. Въпреки това, цените на имотите във Витоша се задържат стабилни и все още са под средните стойности за столицата.

 „Облагородяването на новите терени дава едно голямо предимство – разпределението на свободното пространство. София е сравнително гъсто населен град и усвояването на нови площи се осъществява трудно. Именно затова новите пространства са ценни за развитието на града.“, посочва Теофил Петров, изпълнителен директор на Green Life.

Не всеки район обаче има потенциал за урбанизирине, уточняват от компанията. Когато избират имот, купувачите обръщат голямо внимание на заобикалящата среда, а кв. Витоша има богата природа с впечатляваща гледка към планината. Наличието на зелени площи във вътрешността на квартала и основните транспортни връзки - бул. Симеоновско шосе и Околовръстния път, са факторите, които най-много влияят при процеса на покупка.

„Кварталът е предпочитан от младите купувачи, които търсят достъпни жилища в райони с добавена стойност, а тук това е природата.“, посочва инж. Веселин Канин, изпълнителен директор, направление „Градски имоти“ . По думите му отсъствието на стари панелни блокове в квартала е стъпка напред в подобряването на общия облик на София.

Макар и нов, кварталът вече предлага всички необходими социални услуги. Има изградени супермаркети, болници, детски градини и училища, а множеството зелени пространства и детски площадки създават подходяща среда за отглеждането на деца.

„Близостта до Студентски град позволява на хората, които обичат нощния живот, да се забавляват извън кв. Витоша, без да нарушават спокойствието на живущите.“, допълни още инж. Веселин Канин.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888