EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Икономическият ръст на САЩ се забавя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономическият ръст на САЩ се забавя

mail23:01 | 29.08.2010прегледи 740 коментарикоментари 0


Икономиката на САЩ тази пролет е нараснала с много по-бавно темпо от първоначално изчисленото, предадоха световните агенции.
Новият резултат се дължи предимно на най-големия от 26 години скок на вноса и забавянето в натрупването на запаси от компаниите, отбелязва Асошиейтед прес.
Министерството на търговията на САЩ съобщи днес, че брутният вътрешен продукт (БВП) на страната е нараснал с годишно темпо от 1,6 на сто през периода април - юни. Това е по-слаб резултат от първоначалната оценка за растеж от 2,4 процента, направена миналия месец, и доста под темпото от 3,7 процента, отчетено за първото тримесечие. Много икономисти очакваха по-рязък спад.
Икономиката на САЩ нарастват четири поредни тримесечия, но средно този растеж възлиза на едва 2,9 процента, което е бавно темпо след такава дълбока рецесия. Икономиката трябва да нараства с около 3 процента само за да предотврати увеличаване на безработицата, чието равнище в момента е 9,5 процента, отбелязва АП.
Нарастващият търговски дефицит е отнел близо 3,4 процентни пункта от икономическия растеж за второто тримесечие. Това е най-големият удар, нанесен от липсата на баланс в търговията върху БВП след 1947 година, отбеляза правителството.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg