EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Икономическият вицепремиер на Сърбия уволнен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономическият вицепремиер на Сърбия уволнен

mail09:20 | 16.02.2011прегледи 545 коментарикоментари 0


Уволнението на сръбския вицепремиер и министър на икономиката Младжан Динкич няма да застраши стабилността на финансовия пазар в страната. Това сочат реакциите на валутния курс и индексите на борсата, предаде агенция Танюг.След решението на сръбския премиер Мирко Цветкович да уволни Динкич не трябва да се очакват сътресения на финансовия пазар, твърдят местни икономисти.След смяната на Динкич няма да настъпят особени промени на финансовия пазар, освен ако не се разпадне правителството, което вече ще се отрази негативно на индексите на борсата. Това заяви за Танюг главният брокер на брокерско-дилърската къща "Синтеза инвест груп" Ненад Гуяничич, който смята че след смяната на Динкич инвеститорите на белградската борса просто ще бъдат по-въздържани.
Икономическият анализатор Саша Джогович също смята, че смяната на министъра на икономиката няма да се отрази негативно на финансовия пазар в страната.
Преподавателят в Икономическия факултет в Белград Любодраг Савич не очаква да се случи "нещо особено" след смяната на Динкич, но не изключва възможността за предсрочни избори, което няма да се отрази положително на сръбската икономика. Икономистът Горан Николич също оцени, че отстраняването на министъра на икономиката и държавния секретар във финансовотоминистерство не би трябвало да разклатят икономиката на страната, посочва още агенцията.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg