EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Икономическите новини до 19.30 ч.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономическите новини до 19.30 ч.

mail19:31 | 14.05.2016прегледи 1001 коментарикоментари 0


Лондон може да пострада икономически, ако Великобритания напусне ЕС, заяви кметът на града

Британската столица ще бъде в състояние да преодолее икономическите последици, в случай че Великобритания излезе от Европейския съюз, но в дългосрочен план възстановяването ще продължи дълго. Това заяви в публикувано днес интервю за вестник "Гардиън" кметът на Лондон Садик Хан, предаде ТАСС.

Ципрас смята, че Гърция ще се завърне на пазарите догодина

Гърция ще се завърне на пазарите през следващата година. Това заявява гръцкият премиер Алексис Ципрас в интервю за изданието "Риъл нюз", като изказва оптимизъм, че страната му ще излезе предсрочно от кредитния меморандум.

Споразумение с кредиторите може да донесе на Гърция транш от 9 до 11 млрд. евро, според в."Катимерини"

Гръцкото правителство е много близо до споразумение с кредиторите, което може да донесе на страната транш от 9 до 11 милиарда евро, съобщава в. "Катимерини".

Гърция ще може да получи достъп до програмата за количествени облекчения на ЕЦБ, смята гръцки вицепремиер  

Гърция ще може да получи достъп до програмата за количествени облекчения на Европейската централна банка (ЕЦБ), а в реалната икономика на страната тази година ще влязат между 9 и 12 млрд. евро. Това прогнозира гръцкият вицепремиер Янис Драгасакис.

"Без облекчаване на гръцкия дълг, кризата в Гърция няма никога да свърши", смята в. "Ню Йорк таймс"

"Дошъл е часът, за да свърши гръцката трагедия с дълга", пише в заглавие в. "Ню Йорк таймс", подчертавайки, че е настъпил моментът, за да може страната да излезе от омагьосания кръг.

Венецуелският президент Николас Мадуро удължи с още два месеца извънредното икономическо положение

Президентът на Венецуела Никола Мадуро удължи с още 60 дни извънредното икономическо положение, предаде ДПА. От средата на януари храната се разпределя по купонна система и в магазините липсват елементарни стоки за първа употреба. В сила е също режим на тока.

Германското правителство планира да похарчи 93,6 милиарда евро за бежанците до края на 2020 година, пише списание "Шпигел"

Германското правителство очаква да похарчи около 93,6 милиарда евро до края на 2020 г. за разходи по бежанската криза. Това пише днес списание "Шпигел", като се позова на чернова на документ на федералното министерство на финансите.

Мудис понижи оценките си за кредитоспособността на Саудитска Арабия, Бахрейн и Оман, засегнати от поевтиняването на петрола

Рейтинговата агенция Мудис (Moody's) днес понижи оценките си за кредитоспособността на Саудитска Арабия, Бахрейн и Оман - три страни от Залива, засегнати от спада на цените на петрола, предаде АФП. Мудис понижи дългосрочната си оценка на Саудитска Арабия до "А1" спрямо "Аа3".

В бюджета за 2017 г. са необходими допълнително 87 милиона лева за новия модел на финансиране на държавните висши училища, заяви доц. Лиляна Вълчева

В бюджета за 2017 г. са необходими допълнително не по-малко от 87 милиона лева за новия модел на финансиране на държавните висши училища, заяви за БТА доц. Лиляна Вълчева - председател на Синдиката "Висше образование и наука" към КНСБ.

Мудис не понижи кредитния рейтинг на Полша, но й даде по-неблагоприятна прогноза

Полша избегна понижаване на кредитния си рейтинг, но агенция Мудис (Moody's) намали прогнозата си от "стабилна" на "отрицателна". Причината е политиката на разходи на новото правителство, оценена като рискова за държавните финанси, и по-непредсказуемият инвестиционен климат.

(БТА)


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 907