EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Икономически форум в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономически форум в Пловдив

mail14:01 | 02.05.2018прегледи 1619 коментарикоментари 0


Първият „Икономически форум Пловдив“ ще се проведе на 21 и 22 юни в Империал Пловдив Хотел и Спа и се организира в сътрудничество с Делфийския икономически форум и Центъра за либерални стратегии.

Това е нова за България инициатива, представляваща среща на високо равнище на най-влиятелните български и международни лидери в сферата на политиката, бизнеса и интелигенцията, които ще разгледат неотложните предизвикателства, пред които се изправят България, Европа и светът. Крайната цел на форума е да допринесе чрез разговор и споделяне на идеи и представи за успешната трансформация в България и да отключи потенциал за социален и икономически растеж.

Нещо повече, форумът ще даде възможност да се идентифицират и оценят ключови предизвикателства пред растежа, да се извлекат поуки от опита на други държави с различни политики, да се подкрепи приемането на нови корпоративно-социални практики в частния сектор, както и да се набележат политиките за постигане на по-конкурентни и приобщаващи икономики в България и Югоизточна Европа.

Темите за обсъждане включват ЕС – сблъсък на представи, регионални геополитики, разширяване на еврозоната, Европейски енергиен съюз, Европейски банков съюз, перспективи пред Западните Балкани, формиране на капитала и развитие на ПЧИ в България, корупция и превземане на държавата, митове за миналото, Балкански инфраструктурни проекти, регионално развитие и икономически клъстери в България, развитие на българския пазар на труда, туризъм в България, подобряване на качеството на образование, демография, върховенство на закона и сигурност на собствеността.

Сред високопоставените личности, приели поканата да вземат участие като говорители, са министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС г-жа Лиляна Павлова, министърът на енергетиката г-жа Теменужка Петкова, г-н Иван Кръстев, председател на Центъра за либерални стратегии, г-жа Лариса Манастирли, директор за България на Европейската банка за възстановяване и развитие.

Някои от нашите международни лектори, потвърдили участие, са г-н Аруп Банерджи, регионален директор на Световната банка за страните от ЕС, лорд Франсис Мод, бивш министър на търговията и инвестициите и член на Камарата на лордовете на Великобритания, г-жа Софи Маклафлин, представител на екипа на френския президент Макрон, г-н Джордж Провопулос, председател на Юробанк България, г-жа Анна Дамаску, председател на Борда на „Прозрачност без граници“, г-жа Ана Диамантопулу, председател на DIKTIO – „Мрежа за реформа в Гърция и Европа“ и бивш еврокомисар на Гърция.

„Икономически форум Пловдив“ цели да създаде платформа за диалог между значими фигури от света на управлението, академичната общност и бизнеса и по този начин да се превърне в ежегодно събитие в България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg