EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Икономически & бизнес новини днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономически & бизнес новини днес

mail12:50 | 08.03.2016прегледи 1415 коментарикоментари 0


Ръководителя на най-големия руски автомобилопроизводител Автоваз, шведският бизнесмен Бу Андерсон, напуска поста си в компанията, съобщиха ДПА и ТАСС. Андерсон се присъедини към Автоваз през 2013 година. Той продължи стратегическото преструктуриране на Автоваз, което включваше процес на модернизация, пускане на нови модели автомобили.

Енпауър (Npower), британският филиал на германския енергиен гигант Ер Ве Е (RWE), обяви, че ще съкрати 2400 души до 2018 година заради големи загуби и намаляване на абонатите през изминалата година, предаде Франс прес.

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) вчера се повиши до 34,34 долара за барел, информира днес на сайта си петролният картел. В петък един барел от кошницата на ОПЕК се търгуваше за 32,34 долара.

Китайският износ се е свил с 20,6 на сто през февруари спрямо същия месец на миналата година до 821,8 милиарда юана (126 милиарда долара), сочат обявените днес данни на главната митническа администрация на страната, предаде ДПА.

Икономиката на Япония се е свила с годишен темп от 1,1 процента през последното тримесечие на миналата година на фона на по-ниското потребителско търсене и по-слабия износ, предаде Асошиейтед прес. Обявената по-рано оценка бе за спад на икономиката с 1,4 на сто през периода октомври-ноември.

След като пусна на пазара сравнително скъпите Лумиа 950 (Lumia 950) и Лумиа Екс Ел (Lumia XL), Майкрософт (Microsoft) сега обръща поглед към нови бизнес потребители като прибавя средния клас Лумиа 650 (Lumia 650), работещ с операционна система Уиндоус 10 (Windows 10), предаде ДПА.

Растежът на туризма се е забавил до 1,6 процента в Лондон миналата година, тъй като терористичните нападения в Париж и мигрантската криза са засегнали посещаемостта на най-големите туристически атракции в британската столица, предаде ДПА.

Собствениците на малък бизнес се противопоставиха на плана на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо да въведе минимална заплата от 15 долара (на час), което би било най-високият щатски минимум в страната, предаде Асошиейтед прес.

Може да се наложи електронните цигари (е-цигари) да бъдат облагани с по-високи ставки на фона на нарастващата им популярност. За това се разбраха днес финансовите министри от ЕС на среща в Брюксел, предаде Ройтерс. Електронните цигари в повечето страни от ЕС са освободени от акцизи, с които се облагат традиционните тютюневи изделия.

Скандинавската авиокомпания САС (SAS) отчете днес нетна загуба от 246 милиона крони (29 милиона долара) за първото финансово тримесечие, предаде ДПА. Спрямо година по-рано компанията все пак е намалила с над 50 на сто загубите си благодарение на мерките за икономии и по-ниските разходи за гориво.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg