EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Икономиките в Европа и САЩ ще растат бързо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономиките в Европа и САЩ ще растат бързо

mail13:00 | 21.01.2014прегледи 598 коментарикоментари 0


Анализаторският екип на един от световните гиганти в сферата на асет мениджмънта Schroders смята, че са налице всички шансове 2014 г. да бъде още една позитивна година за глобалните капиталови пазари. От британското управляващо дружество, което е партньор за България на Карол Капитал Мениджмънт, очакват стабилизирането на световната икономика да продължи. Прогнозите им са световният ръст на БВП за 2014 г. да е 3,0%. Подобряването ще дойде основно от западните икономики, като икономиките в Европа и САЩ ще растат с по-бързи темпове от тези през 2013 г. Те подчертават обаче, че задълбочения анализ и избор на компании, в които да се инвестира, ще са от съществена важност за резултатите. Анализаторите предупреждават, че въпреки позитивизмът е възможно волатилността на пазарите да е по-висока от тази през изминалата година.
Инфлацията ще продължи да бъде сдържана, като притесненията са по-скоро за дефлационен сценарий, отколкото за силен инфлационен натиск.
Като основно предизвикателство пред пазарите за годината се смятат предстоящите мерки за намаляване на икономическите стимули в САЩ и евентуалното покачване на лихвените проценти там, като ръстът на БВП в САЩ ще бъде 3,4%, което е над консенсусната оценка. Въпреки ръстът, който реализира напоследък, американският фондов пазар продължава да има потенциал и да е атрактвно оценен спрямо пазара на облигации и дори в сравнение с пазарите на акции в други региони по света.
За разлика от началото на 2013 г. анализаторите виждат признаци на възстановяване на европейската икономика, те отчитат че политическите рискове в региона са намалели. Еврозоната вече регистрира две последователни тримесечия на растеж и дори най-затруднените икономики дават положителни сигнали. Според британските анализатори напредъкът ще остане бавен, но икономиката в еврозоната върви в правилната посока. Европейските акции отбелязаха ръстове, след отпадане на притесненията за разпадане на евросъюза, но вярват, че все още има голям потенциал за покачване. Според тях акциите на определени компании от стария континент са много атрактивно оценени към момента. Следващият катализатор на ръста ще бъде подобряването на приходите на компаниите, смятат анализаторите.
Най-важният фактор за развитието на пазара на недвижими имоти е възстановяването на глобалната икономика и в частност на ръста в САЩ, Китай и Европа. Инфлацията би повлияла положително върху цените на този актив. Но дори ако икономическият растеж се окаже разочароващ, липсата на ново предлагане на пазара ще има позитивно влияние върху стойността на имотите, като се има предвид силата на инвеститорското търсене. Те очакват най-силен ръст за годината в Азия в рамките на 12%-15%, включващ дивидентска доходност от 2%-3%. За САЩ прогнозата е за обща доходност от 8%-10% при дивидент отново около 3% и по-умерен ръст за европейските инвестиции в имоти от порядъка на 7% за годината включваща 4% дивидент.

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg