EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Икономиката на Израел расте бързо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономиката на Израел расте бързо

mail15:30 | 17.08.2012прегледи 521 коментарикоментари 0


Израелската икономика е нараснала с по-бързо темпо от очакваното, достигайки растеж от 3,2% с годишно натрупване през второто тримесечие, сочат оповестените днес данни, цитирани от Ройтерс. Отчетеният растеж заедно с лекото коригиране към повишение на данните за първото тримесечие могат да задържат намаляването на лихвените проценти.Икономистите, анкетирани от Ройтерс, очакваха растеж от 2,5% за второто тримесечие, а израелската централна банка - 2,8%.
Стимулите за растежа продължават да работят, посочи финансовият министър Ювал Щайниц, като добави, че все още има признаци за забавяне заради икономическата криза в Европа и САЩ. Износът, който представлява над 40% от израелската икономика, е нараснал с 10,3% след спад през предходните три месеца, съобщи израелската статистическа служба. Разходите на домакинствата са нараснали с 5,4%. Вносът е намалял с 9,3%.
Израелската централна банка възобнови понижаването на основния си лихвен процент в края на юни заради опасения, че икономическите проблеми на Европа, която е най-големият търговски партньор на Израел, могат да се отразят на израелската икономика. На последното си заседание на 23 юли обаче банката остави лихвата си непроменена и предпочете да изчака. Израелската централна банка предвижда растеж на икономиката на страната от 3,2% тази година, макар че според повечето икономисти растежът ще бъде близък до 2,5% заради отслабването на икономиките на САЩ и на Европа.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg