EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Икономиите в Испания започват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономиите в Испания започват

mail17:10 | 11.01.2012прегледи 480 коментарикоментари 0


Испанският парламент прие днес първия пакет от мерки за икономии на новото консервативно правителство, които целят да намалят раздутия дефицит на страната, като се свият разходите с 8,9 милиарда евро (11,5 милиарда долара), съобщи AP.
Мерките, които включват увеличаване на подоходния данък и на данъка върху собствеността, бяха одобрени от 197 депутати в 350-местната долна камара на парламента, в който управляващата Народна партия има абсолютно мнозинство след изборите на 20 ноември.

Министърът на финансите Кристобал Монторо Ромеро посочи, че мерките, обявени от правителството на 30 декември, са изключително тежки, но необходими, заради лошото икономическо управление на предишното социалистическо правителство. Той посочи, че Испания се готви отново за рецесия, като равнището на безработица от 21,5 % е в застой. Испания ще съкрати разходите дори по-драстично от очакваното, съобщават днес медиите, като според социалистическата опозиция мярка може да хвърли страната в дълбока рецесия, предаде DPA.
Държавните разходи ще трябва да бъдат намалени с до 40 милиарда евро (51 милиарда долара), пише днес испанският вестник "Паис", който цитира неофициално изказване на премиера Мариано Рахой пред депутати. Това е два пъти повече, отколкото първоначално се смяташе.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg