EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изчисляваме пенсиията си сами

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изчисляваме пенсиията си сами

mail10:45 | 12.12.2012прегледи 696 коментарикоментари 0


 

 

Националният осигурителен институт предлага нова услуга на сайта си. От днес хората в предпенсионна възраст ще могат да изчислят приблизителния размер на пенсията си, като въведат данни за стаж и осигурителен доход за изискваните периоди, обясни управителят на Института Бисер Петков пред БНР.
За хората в предпенсионна възраст очакваме, че този продукт ще бъде полезен и ще ги подпомогне в информиран избор дали да се пенсионират и кога. По този начин те могат да променят своето поведение, да продължат да работят, да отложат пенсионирането си, ако са неудовлетворени от размера на пенсията, който им изчислява продуктът. В масовия случай, след като лицата получат разпореждането си за пенсията, остават крайно изненадани от ниския размер на пенсията. Само на това основание те обжалват разпорежданията, започват преписки, жалби съответно за това, че размерът на пенсията е нисък.
Бисер Петков съобщи, че догодина след въвеждането на новите правила за пенсиониране в армията около 800 души ще имат стаж, но няма да могат да излязат в пенсия заради липсваща възраст.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg