EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Източна Европа по-нестабилна от Близкия Изток и Африка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Източна Европа по-нестабилна от Близкия Изток и Африка

mail10:22 | 18.12.2009прегледи 636 коментарикоментари 0


Прогнозите за кредитоспособността на компаниите от развиващите се пазари в Европа, Близкия Изток и Африка се различават за конкретните страни от региона. Очакванията на рейтинговата агенция Fitch за 2010 г. са, че компаниите от Близкия Изток и Африка ще бъдат по- стабилни в сравнение с тези от Източна Европа. Това става ясно от специален отчет на Fitch Ratings „Прогноза за 2010 г. на корпоративните емитенти в развиващите се пазари на Европа, Близкия Изток и Африка”, цитирана от руският сайт К2Капитал.
„Сред основните фактори в рейтинговата класация на компании от развиващите се пазари за 2010 г. са промяната на суверенните рейтинги, както и способността за управление на ликвидността,” отбелязва Реймънд Хилл, ръководител на аналитичното звено към Fitch за развиващите се пазари от Европа, Близкия Изток и Африка.
От рейтинговата агенция прогнозират възстановяване на ръста на икономиката в страните от Източна Европа, Близкия Изток и Африка през 2010 г., а чрез поддържането на корпоративните емитенти в региона  се очаква и възстановяване на макроикономическо ниво. В същото време прогнозата за по- голямата част от суверенните рейтинги в Източна Европа остава „Негативна”, докато за мнозинството държави от Близкия Изток и Африка Fitch дава „Стабилна” перспектива.
През 2010 г. се очаква ръст на капиталовложенията с 14 % на пазарите от Европа, Близкия Изток и Африка след спада с 8 % през 2009 г.
Икономическите сектори, в които се очаква значително повишаване на инвестициите, са нефтено- газовия отрасъл, комуналните услуги и транспорта. Стабилни нива на инвестиции ще поддържа и телекомуникационният сектор.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg