EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изтича газ от платформа на Total

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изтича газ от платформа на Total

mail11:00 | 29.03.2012прегледи 445 коментарикоментари 0


Изтичането на газ от платформа на Total в Северно  море не може да се сравнява с петролния разлив на ВР в  Мексиканския залив през 2010 година, а и френската компания е в  състояние да покрие всички възможни разходи, заяви международната рейтингова агенция агенция Fitch, цитирана  от Франс прес. Подадените досега информации за изтичането на газ,  възникнало в неделя на платформа на находището Елгин, на 240 км  източно от град Абърдийн, показват, че инцидентът не е толкова  сериозен, колкото при изтичането на петрол от Дийпуотър хърайзън на BP в Мексиканския залив, отбелязва агенцията. "Изтичането на газ в Елгин е повърхностно, а не подводно  изтичане на петрол, което силно намалява потенциалните поражения за околната среда в сравнение с Дийпуотър хърайзън", подчертава Фич.
Освен това според агенцията, ако инцидентът принуди Тотаl да спре окончателно експлоатацията на цялото находище Енгин",  най-вероятно групата ще запази рейтинга си АА, тъй като  разполага с ликвидности, надвишаващи свързаните с него разходи. Fitch оценява, че по някои изчисления евентуално окончателно  спиране на дейността в Енгин би означавало загуба на находище на стойност 5,7 милиарда евро. Тъй като Тотаl има участие от 46,2  на сто в находището, това би струвало на Тотаl 2,6 милиарда  евро, а групата може да се наложи да обезщети партньорите си за  оставащите 3,1 милиарда евро.
В края на декември Тотал е разполагала с ликвидности от  около 14 милиарда евро и около 10 милиарда евро неизползвани  кредитни линии, припомня рейтинговата агенция.
 


Тагове: Total, газ, изтичане
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg