EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Израелска инвестиция в биоземеделие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Израелска инвестиция в биоземеделие

mail14:00 | 27.02.2013прегледи 772 коментарикоментари 0


Над 2 млн. лева ще вложат тази година израелци в производството на биотор от калифорнийски червеи в село Калековец, Пловдивско. Проектът вече е стартирал, финансирането е за сграда и оборудване. „Развитието на земеделието е бъдещето на България“, категоричен е Арон Герон, управител на израелско-българското дружество „Сензор С“, което вече 10 години инвестира у нас. Само през миналата година израелската група предприемачи са реализирали 6 милиона лева в различни проекти в региона.
Преди 5 месеца Герон обяви, че започват проучване на потенциала за производство на плодове и зеленчуци в Пловдивско. Целта на изследването е изграждането на мащабен агроцентър до Калояново, теренът вече е закупен.
„Проучванията показаха, че е още малко рано за такъв агроцентър. Надявам се да го осъществим на по-късен етап“, съобщи израелският инвеститор. Той уточни:
„Акцентът в момента трябва да е към подпомагане увеличаването на селскостопанска продукция и усилията на „Сензор С“ ще бъдат насочени в тази посока през 2013 и 2014 година. Предвиждаме да продължим тук инвестирането в земеделие“, подчерта Герон.

Израелските предприемачи реализират проектите си в нашето селско стопанство и опазване на околната среда съвместно с българските си партньори, оперирайки чрез дружеството „Булплод Тракия“.
Инвестиционните намерения на „Булплод Тракия“ в областта на земеделието през тази година се разрастват. Освен в производството на биотор фирмата ще се съсредоточи и в осъществяването на проект за биологична течна тор, както и в създаване на трайни насаждения с био ябълки около Калековец.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg