EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Израел бойкотира турски стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Израел бойкотира турски стоки

mail09:30 | 15.06.2010прегледи 1287 коментарикоментари 0


Някои големи търговски вериги на израелския пазар са взели решение за бойкот на турски стоки, съобщава турския в."Сабах", като се позовава на информация в израелския в."Аарец". 
Сред участващите в бойкота вериги са магазините "Мега" и фирмата "Blue Square", която внася брашно и макаронени изделия от Турция.
Израелският вестник посочва, че двете фирми са взели решение за бойкота, вслушвайки се в гласа на народа, и са се отказали от внос на брашно и макарони от Турция.
Вестникът цитира и Рами Леви - собственик на веригата "Рами Леви", който е заявил, че внася от Турция макарони, хартиени чинии и кетчуп, но може лесно да взима тези стоки от Китай.
Директорът на фирмата "Brand for you" Рафи Шефер е посочил, че все още не са взели решение за връзките си с турските производители, а най-голямата търговска верига в Израел "Super Sol"  е обявила, че преосмисля търговските си отношения с турските фирми.
Отношенията между Турция и Израел се изостриха отново след 31 май, когато израелски командоси нападнаха турския кораб "Мави Мармара" от международния морски конвой с хуманитарна помощ за Газа. При нападението загинаха девет турски граждани. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg