EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изплатиха 60 проекта по САПАРД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изплатиха 60 проекта по САПАРД

mail17:54 | 13.10.2009прегледи 1025 коментарикоментари 0


От възстановяването на европейските плащания по САПАРД, което стана на 14 септември 2009 г., досега са изплатени средствата по 60 частни и общински проекта със субсидия на стойност около 13 млн. лв. Това съобщи изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева. Тя информира още, че въведеният график за обработка на проектите се изпълнява стриктно. Очаква се до 30 ноември, когато е крайната дата за заявяване на плащанията пред Национален фонд към Министерството на финансите, да бъдат обработени всички оставащи проекти по САПАРД, допълни още тя.
От общо 320 заварени проекта по всички мерки на САПАРД към момента са обработени 130. От разгледаните, както вече беше посочено, 60 са платените по частните и общински мерки, а други 20 са отхвърлени заради констатирани нарушения. Отделно са разгледани и платени и 50 проекта по мярка „Агроекология”, по която предстои кандидатите да подават заявления и през следващите четири години.
Оставащи за разглеждане проекти по САПАРД са общо 190 по всички мерки. За тях всички проверки на място са завършили като проектите са преминали и първи етап на документална обработка. По 106 прокуратурата извършва проверки като предстои да бъде свикана съвместна среща с представители на ДФ „Земеделие”, прокуратурата и Европейската комисия, за да се вземе решение за финализирането им.  По всяка вероятност за около 50 общински проекта финансовата помощ по САПАРД ще бъде редуцирана или отказана изцяло заради констатирани нередности при провежданите процедури по Закона за обществените поръчки. Продължава обработката и на останалите 84 проекта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg