EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изплатени над 150 млрд. евро по ПВР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изплатени над 150 млрд. евро по ПВР

mail11:30 | 04.04.2023прегледи 457 коментарикоментари 0


Европейската комисия съобщи, че вече е изплатила над 150 милиарда евро на държавите в ЕС по плановете им за икономическо възстановяване от пандемията.

Онлайн карта показва над 350 проекта, финансирани във всяка от страните в ЕС. Комисията отпуска средства след успешно завършване на предварително договорени етапи и цели, които съответстват на изискванията за предприемане на реформи и за насочване на инвестиции. Включването на данни в картата не означава винаги, че държавата вече е получила финансиране. Картата не включва бъдещи оценки от страна на ЕК за изпълнението на даден проект, се пояснява в съобщението.

Засега на картата, която ще се опреснява, са показани проекти в Испания за нов данък върху пластмасовите опаковки за еднократна употреба, в Гърция - за опростяване на процедурите за лицензиране на източници за възобновяема енергия, както и за антикорупционна реформа в Хърватия.

Включени са също над 250 инвестиции като възлагането на обществена поръчка за градския транспорт в Рига (Латвия), за въвеждане на абонаментна карта за обществен транспорт в Австрия, за обновяването на квартали в Словения.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg