EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Износителките на газ искат повишение на цената

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Износителките на газ искат повишение на цената

mail16:45 | 19.04.2010прегледи 603 коментарикоментари 0


В алжирския крайбрежен град Оран днес започна десетото заседание на Форума на страните износителки на газ (ФСИГ) на равнище министри, предадоха ИТАР-ТАСС и Асошиейтед прес.
В заседанието участват представители на 11 страни - Алжир, Катар, Русия, Иран, Египет, Либия, Нигерия, Боливия, Екваториална Гвинея, Венецуела, Тринидад и Тобаго. Със статут на наблюдатели присъстват представители на Норвегия и Казахстан.
Очаква се основни теми на форума да бъдат анализът на развитието на газовия пазар, "справедливата и разумна цена на газа", както и въпросът за "осигуряване на равновесие между предлагането и търсенето" на "синьо гориво".
По-рано руският министър на енергетиката на Русия Сергей Шматко съобщи, че страните участнички ще обсъдят предложението на Алжир за намаляване на предлагането на газ на световния пазар.
"Ако предлагането бъде намалено, то цените ще се повишат", допълни той.
Алжирският министър на енергетиката и мините Шакиб Хелил, който е председател на днешната министерска среща, изрази надежда, цитиран от АП, че решенията, взети на форума, ще "отбележат нова ера за нашата организация".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4250