EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изнасяме рекордно количество зърно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изнасяме рекордно количество зърно

mail10:00 | 18.02.2010прегледи 983 коментарикоментари 0


Отново рекорден износ на зърно очакват през тази година на пристанище Варна, съобщава в. Позвънете. За 2009 г. изнесените количества са около 2,5 млн. тона. От тях 2 млн. тона са били пшеница. Само за месец и половина - от началото на годината до сега, вече са натоварени около 100 000 тона зърно. Количеството е приблизително същото, като обработеното за същия период на миналата година, коментира началникът на пристанище Варна Красимир Доксимов.
Корабът на БМФ „Стара планина” вчера е отплавал от пристанище Варна, натоварен с 39 000 тона хлебна пшеница за гладуващите в Етиопия. Сделката за транспортирането е сключена от наемателя на кораба с етиопското правителство, което взема мерки за изхранването на населението в бедстващи региони в страната. „Стара планина” е четвъртият пореден кораб на Параходство БМФ АД по тази дестинация. Заедно с пшеницата, „Стара планина” пренася и няколко десетки тона специални хартиени торби, в които пшеницата ще бъде пакетирана след разтоварването в пристанище Джибути.
При натоварването на кораба Пристанище Варна-изток постигна рекордната за тази година цифра от 8527 тона обработена пшеница за едно денонощие.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg