EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изнасяме вино в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изнасяме вино в Китай

mail13:10 | 18.11.2011прегледи 559 коментарикоментари 0


Китай има интерес за внос на български вина, традиционни млечни и месни продукти, птиче месо и яйца, зърнени и маслодайни култури, преработени плодове и зеленчуци. Това стана ясно по време на среща между заместник-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и зам.-министъра на земеделието на Китайска народна република Гао Хонбин в МЗХ. Двамата обсъдиха подписването на двустранен протокол за търговски стокообмен между България и КНР.

Търговията със земеделски и хранителни стоки между двете страни през последните години все повече се разширява, но вносът от Китай значително надхвърля в стойностно изражение българския износ и затова е необходимо активизиране на търговията с експортно-ориентирани български стоки за китайския пазар. Двете ведомства се надяват на по-бързото финализиране на обмяната на опит във фитосанитарния контрол и ветеринарната област, за да може подписването на протокола да е в най-кратки срокове.

От своя страна зам.-министър Гао Хонбин потвърди желанието на КНР сътрудничеството между двете страни да се задълбочава и българските стоки да навлязат на китайския пазар, както и инвестициите на китайските компании в България.


Тагове: вино, износ, Китай
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg