EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Измамите в Англия с банкови карти намаляват с 23%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Измамите в Англия с банкови карти намаляват с 23%

mail15:14 | 07.10.2009прегледи 1446 коментарикоментари 0


Измамите с дебитни и кредитни карти в Англия са намалели с 23% за първите шест месеца на годината. Това показва проверка на организацията за финансови измами във Великобритания (Financial Fraud Action UK).
Загубите от измами чрез банкови карти за шестмесечието възлизат на £ 233 млн. , което е с 23 на сто по-малко в сравнение със същия период на предходната година.
Като причина се посочва, че измамниците са се насочили към карти, издадени в чужбина.  Крадците все повече предпочитат карти с чуждестранна валута, която е с по-добри позиции от стерлинга. Доказателство за това е и ръстът на измамите с банкови карти, издадени в чужбина - с 36% за първите шест месеца на тази година.
През 2004 г. в страната са въведени карти с чипове, което намалява измамите през следващите две години. Загубите от измами чрез банкови карти през 2007 и 2008 г. достигат рекордните £ 610 млн. Днешните данни показват, че проблемът отново започва да се овладява.
Телефонните и интернет измамите  във Великобритания също бележат спад за първи път.
Все по-модерни обаче стават измамите при онлайн банкирането. Те са се увеличили с 55 на сто до £ 39 млн. От Financial Fraud Action обясняват, все по-изтънчените методи, които предприемат измамниците в тази насока. За тях е много по-лесно да се доберат до личните компютри на хората, отколкото да разбият банковите софтуери.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg