EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изложението Техномебел с хитови оферти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изложението Техномебел с хитови оферти

mail09:00 | 14.03.2011прегледи 1405 коментарикоментари 0


От 22 до 26 март 2011 г. в Интер Експо Център - София, ще се проведе най-голямата за България специализирана изложба за дървообработване, материали и компоненти за мебели ТЕХНОМЕБЕЛ.
На 10-годишния юбилей на изложението отново ще се срещнат водещи компании от България, Германия, Италия, Гърция, Турция, Румъния и други страни, чиято продукция е не само най-търсената днес, но и модерната мебел утре.
Години наред те са “еталон” за новостите в дървообработването и мебелното производство. Нови машини за груби или фини операции, модерни технологии, сред които иновационни нанотехнологии, оборудване за малки цехове или големи производствени обекти, материали, елементи и аксесоари за мебелното производство ще помогнат на предприемачите в бранша да бъдат по-гъвкави, по-икономични и конкурентни на пазара.
За първи път в България на ТЕХНОМЕБЕЛ ще бъде демонстрирана кантираща машина, която до голяма степен автоматизира една от най-трудоемките операции – кантирането на детайли с криволинейни контури. Полуавтоматичната машина ECLIPCE е произведена в края на миналата година от италианската фирма VITAR. Тя обработва детайли с криволинейни контури с дебелина от 10- 45 мм и кантове с дебелина 1- 3 мм и е изключително ценна за мебелистите.
Добри оферти има за други модели и поколения машини и окомплектовки в дървообработването - сушилни камери за трици, промишлени котли за подгряване на масло, широколентова шлайфмашина за калиброване и шлайфане на италианската COSTA Levigatrici, мембранна преса на австрийската компания COLUMBUS, машина за кантиране на прави и криволинейни детайли на италианската ITALMAC, машини за заваряване и заточване на банцигови ленти на италианската VISCAT FULGOR и много други.
Професионалистите могат по немски образец да организират много по-ефективно своето работно място и то да стане компактно и подвижно с новия работен център WCR 1000 на FESTOOL.
Салоните на ТЕХНОМЕБЕЛ ще провокират творческия импулс на дизайнери и проектанти с оригинални и екологични материали, профили и ефектни елементи за мебелите.
Изборът е много голям - технически, естествени фурнири, масив, кантове, HPL, CPL, влагоустойчив, фурнирован и ламиниран МДФ, ламинирано ПДЧ, предпазни профили, ъгли и много други изделия.
Освен популярния композитен акрил OWELL от Китай и АВС кантове на GIPROFIL от Италия, ще бъдат представени новите за пазара PVC черни кухненски крака, PVC и АL цокли и свързващи профили, водобранни лайстни, вентилиращи поставки за хладилник, антиплъзгащи покрития и други оригинални продукти на италианската UNIONPLAST.
На изложението ще бъдат представени нови декори на плоскости NIEMANN, както и акрилни, полиглос, полимат и комбинирани МДФ плоскости на немската компания. Дизайнерските плоскости МДФ са подходящи за изработката на оригинални мебелни детайли, вратички за мебели и др. В палитрата от материали за мебелното производство са и предложенията на испанските фирми FINSA и TACON DÉCOR, на немската компания DANZER, на италианската ALPI и други участници в изложението.
Търсенето на нова визия или “собствен облик” в мебелировката на един дом или офис тук намира отговор, защото изложението предлага и богат избор на мебелен обков, аксесоари и серии механизми за мебелните изделия: за плъзгащи се интериорни, кухненски и гардеробни врати, механизми за плавно затваряне, създаващи комфорт и естетика в мебелировката, механизми за вграждане и мебелен обков за нестандартни пространства и др.
Десетки видове лепила, високотехнологични лакове, екологични масла и други химически изделия за повече ефект и живот на мебелите ще бъдат в услуга на мебелните специалисти.

В салоните на ТЕХНОМЕБЕЛ ще се случи нещо необичайно – ще бъде произведено мебелно изделие победител. Провокацията е за всеки, който проектира мебелно изделие за серийно производство. То ще бъде подарявано на посетителите и ще се произвежда на място. Възложител е фирма ADP, гр.Смолян, която иска да демонстрира възможностите на своите CNC машини за дървообработване.
Задачата за участие в конкурса не е лека, но е много престижна (информация за условията на конкурса на http://contest.cherga.org ). Името на дизайнера автор на изделието ще бъде гравирано на всяка бройка от продукта, при евентуално производство той ще получава по 10% от продадено изделие, ще получи и спонсорство за участие на уъркшоп Работилница’2011.
Десетото издание на ТЕХНОМЕБЕЛ ще запомнят както победителят в конкурса, така и традиционно многобройните посетители на изложбата. Изделието, спечелило конкурса, ще бъде произведено в минимум 100 броя, раздадени безплатно по време на изложението.
Победителят ще бъде обявен при откриването на юбилейната изложба ТЕХНОМЕБЕЛ на 22 март т.г.
За повече информация: www.technomebel.bg и http://contest.cherga.org

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg